Gepubliceerd op: 02/06/2017

Pauwels Advocaten lanceert verkeerszaken.be!

Pauwels Advocaten lanceert vanaf 2 juni 2017 verkeerszaken.be, een handige webapplicatie voor zij die moeten verschijnen voor de Politierechtbank, maar zich afvragen hoe een advocaat te contacteren of de rechtsbijstandsverzekering te verwittigen.  

Pieter Pauwels: "Verkeerszaken.be is een internetplatform ontwikkeld om heel gemakkelijk documenten over te maken aan ons advocatenkantoor.  De cliënt staat volledig centraal.  Wij hebben gestreefd naar een zo groot mogelijk gebruiksgemak om de bestanden over te maken.  

Op de homepage ziet u een bijzondere tool waarmee je allerlei bestandstypes in allerlei groottes  kunt overmaken, tot 16 MB.  Het is echt zeer gebruiksvriendelijk, in tegenstelling tot andere toepassingen die je vaak ziet op het internet.  Met een mobiel apparaat kan de gebruiker zelfs ter plaatse zijn dagvaarding fotograferen vanuit de tool, of bestanden slepen of kiezen. Anderzijds volstaat het als gebruiker om slechts één handeling te stellen, namelijk uw dagvaarding of PV via de site overmaken, waarna verkeerszaken.be in actie schiet en het volledige dossier afhandelt.  Wij willen een laagdrempelige full service aanbieden".

Voor wie is "verkeerszaken.be" bedoeld?

Pieter Pauwels: "Alle mensen die gedagvaard zijn voor een Politierechtbank in België, zijn welkom op verkeerszaken.be.  Wij focussen weliswaar op de strafrechtelijke verdediging, dus het gaat eerder om mensen die een verkeersovertreding hebben begaan, zoals overdreven snelheid, vluchtmisdrijf, door het rood gereden, ....kortom alle mogelijke verkeersinbreuken.  Burgerlijke aanspraken en regresvorderingen van de verzekeraars tegen de verzekerde vallen hier normaal niet onder, maar mits duidelijke afspraken kunnen wij natuurlijk ook dat soort van zaken afhandelen".

"Elke sector, en zeker ook de advocatuur, ondergaat een revolutie.  Een combinatie van drie factoren ligt hieraan ten grondslag: "internet", "app's" en "devices", waardoor iedereen overal en permanent producten en diensten zoekt via Google.  Met verkeerszaken.be eisen wij onze plaats op in deze veranderende markt."

Pieter Pauwels
Waarom koos u juist voor verkeersovertredingen?

Pieter Pauwels: "Ons kantoor is reeds geruime tijd actief in de materie van het verkeersrecht, zodat wij de materie zeer goed kennen.  Nog al te vaak stellen wij vast dat het grote publiek niet weet dat zij via de autoverzekering (meestal) recht heeft op een gratis advocaat naar keuze.  Ook in de zittingszaal zien wij vaak mensen opdagen zonder advocaat.  Deze mensen willen wij ook aanspreken.  Daarnaast merken wij al een tijdje het toenemende belang van het internet.  Elke sector, en zeker ook de advocatuur, ondergaat een revolutie. Een combinatie van drie factoren ligt hieraan ten grondslag: "internet", "app's" en "devices", waardoor iedereen overal en permanent producten en diensten zoekt via Google. Met verkeerszaken.be eisen wij onze plaats op in deze veranderende markt."