Gepubliceerd op: 16/03/2018

Hoe zit dat met de aangetekende e-mail?

Elektronische aangetekende brief of aangetekende e-mail.

Sinds juli 2016 is het in België mogelijk om een aangetekende e-mail te versturen met dezelfde juridische waarde als de papieren versie. 

De elektronische aangetekende brief vindt zijn oorsprong in de de Verordening (EU) nr. 910/2014 betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt, die op 17 september 2014 in werking trad. Deze Verordening heeft als doel een nieuw Europees wettelijk kader te creëren voor veilige elektronische transacties binnen de EU tussen bedrijven, burgers en publieke autoriteiten.

In de loop van 2015 nam de Europese Commissie een aantal uitvoeringsbesluiten aan, waaronder één voor de erkenning door de lidstaten van de bedrijven die voldoen aan de eisen van de Verordening (eIDAS). De Belgische wetgever heeft nadien de wet van 21 juli 2016 aangenomen, die deze verordening uitvoert.  

Er bestaan twee soorten erkenningen: de vertrouwensdienst voor mailplatformen en daarnaast de “gekwalificeerde vertrouwensdienst”. De klassieke aangetekende zending per post is een voorbeeld van een gekwalificeerde vertrouwensdienst.

Het IT-bedrijf Connect Solutions uit Zonhoven is het eerste bedrijf dat door de FOD Economie de erkenning kreeg om aangetekende e-mails te versturen en hiermee voldoet aan de eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst.

Hoe werkt een aangetekende e-mail?

Om een aangetekende e-mail te kunnen versturen, moeten zowel de verzender als de ontvanger zich eenmalig online registreren met hun elektronische identiteitskaart op de website https://www.aangetekende.email.aangetekende.email.  Ook de ontvanger dient zich te registeren, omdat hij of zij de digitale handtekening zal moeten zetten voor ontvangst.

Wat zijn de voordelen van een aangetekende e-mail?
  • De kostprijs.

Een aangetekende e-mail kost u 0,80 cent terwijl de papieren versie minstens 5,00 EUR kost.

  • Gebruiksgemak.

Voor zowel de ontvanger als voor de afzender is een aangetekende e-mail beduidend gebruiksvriendelijker.  U dient zich niet meer te verplaatsen naar het postkantoor, en de ontvanger zal de zending gemakkelijker kunnen ontvangen.  Hij of zij zal niet verplicht thuis moeten zijn om de zending af te tekenen voor ontvangst.  Gedaan met de situaties dat u tijdens de kantooruren van het postkantoor uw zending moet gaan ophalen.

30 miljoen aangetekende brieven per jaar.

Blijkbaar verstuurt men in ons land jaarlijks 30 miljoen (!) aangetekende zendingen via Bpost. Dat zijn er  zo’n  82.000 per dag! Bedreigt de aangetekende e-mail het monopolie van de papieren aangetekende zending via Bpost?

In de bedrijfssector zal de aangetekende e-mail vermoedelijk een succes worden. 

Wat met de markt voor particulieren? Heel wat particulieren sturen elkaar aangetekende zendingen, bijvoorbeeld een verhuurder naar zijn huurder.  Wat met bedrijven die aangetekende zendingen versturen naar hun klanten bij niet-betaling. Het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat particulieren zich gemakkelijk zullen registreren.

De aangetekende e-mail is dus zeker een vernieuwing, maar het zal o.i. nog enige tijd duren vooraleer zij de aangetekende brief zal vervangen!

Pieter Pauwels en Isabel De Pauw

Anderen lazen ook

Moet ik mijn datacenters verhuizen naar Europa?

Mogen ondernemingen hun datacenters in Amerika of andere derde landen nog beh...

Mag ik mijn oude mailinglist nog gebruiken na de GDPR?

Kan ik mijn bestaande klanten nog mailen nadat de General Data Protection Reg...

Moet ik een Data Protection Officer (DPO) aanstellen?

Vanaf 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) in werk...
Geïnteresseerd in onze juridische onderwerpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er leeft bij Pauwels Advocaten.

Loading...

Disclaimer

De informatie over juridische onderwerpen die u in deze bijdrage aantreft, zijn louter informatieve, algemene besprekingen en kunnen in geen geval als juridisch advies worden beschouwd. Pauwels Advocaten aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die iemand zou lijden door voort te gaan op deze informatie. Als u juridisch advies wenst, dient u contact op te nemen met een gekwalificeerde advocaat die u zal adviseren op basis van uw persoonlijke situatie.