Sofie Longerstay

Sofie Longerstay (Lokeren, 1986) studeerde af als Master in de Rechten (Universiteit Gent, 2009). Gedurende haar carrière ontwikkelde zij een interesse voor het personen- en familierecht en het familiaal vermogensrecht. Om haar cliënten nog beter van dienst te zijn, volgde zij met succes een postgraduaat vermogens- en successieplanning (Brugge Business School, 2016). Verder rondt zij in 2019 ook de master na master notariaat af (Universiteit Gent). Vorig jaar verdedigde zij haar masterproef getiteld "Hinderpalen bij de familiale vermogensplanning" waarin ze focuste op de hervorming van het erfrecht. Sofie is gespecialiseerd in het verdelen van vermogen na echtscheiding en in het onderhandelen van echtscheidingen door onderlinge toestemming. Zij verzorgt geregeld lezingen over deze topics. Sofie gelooft als geen ander in de meerwaarde van een buitengerechtelijke oplossing in familiale dossiers. 

In haar vrije tijd houdt Sofie van sporten, wandelen met de hond en verslindt ze het ene boek na het andere. 

Sinds december 2018 koos Sofie resoluut voor de advocatuur bij Pauwels Advocaten, waar zij zich met veel passie toelegt op familierechtelijke dossiers. 

Publicaties

N. LABEEUW en S. LONGERSTAY, Cass. 17 februari 2017 - Het recht van terugname (artikel 1455 BW) van een na inbreng bebouwde bouwgrond., Bericht aan het Notariaat 2017, afl. 4, P 218. 

N. LABEEUW en S. LONGERSTAY, De globale en punctuele erfovereenkomsten., Bericht aan het Notariaat 2017, afl. 4, P 184.  

N. LABEEUW en S. LONGERSTAY, Kan de met scheiding van goederen gehuwde meewerkende echtgeno(o)t(e) na echtscheiding een vordering instellen voor de onbezoldigde arbeidsprestaties?, Bericht aan het Notariaat 2017, afl. 3, P 162. 

N. LABEEUW en S. LONGERSTAY, Wetgever dreigt in te grijpen na uitspraak van het Hof van Cassatie over de fiscale werking van een finaal verrekenbeding., Bericht aan het Notariaat 2017, afl. 3, P 166. 

S. LONGERSTAY, EOT-overeenkomsten kunnen makkelijk beter, Juristenkrant 2013, nr. 279, p 13.